Αλέξης Σαββόπουλος

Ρόστερ υποχρεωμένο να πρωταγωνιστήσει

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρη που πλέον κατέχει ένα ρόστερ υποχρεωμένο να πρωταγωνιστήσει στη Football League.

Από τους 13 παίκτες που έδωσαν το «παρών» στην επίσημη «πρώτη» του Αρη για τη νέα χρονιά, μέσα σε μια εβδομάδα φτάσαμε αισίως σχεδόν τους 20 και συνεχίζουμε.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Με ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, η διοίκηση ρέφαρε την σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, γεμίζοντας το ρόστερ όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Η προσθήκη των Ίλιτς, Ανάκογλου, Διούδη και η επικείμενη του Ταυλαρίδη δυναμώνει πολύ το υλικό που θα έχει πλέον στα χέρια του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ένα υλικό με παίκτες που είναι όλοι επιπέδου Σούπερ Λίγκ με την έννοια ότι έχουν… κολλήσει έκαστος αρκετά ένσημα στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχουν εμπειρίες (τι να πει κανείς για Ταυλαρίδη, Μπούρμπο, Ίλιτς, Αντρέου, Ραούλ Μπράβο, Νέτο) και μιλάω μόνο για τους καινούργιους αφού και στον κορμό που έμεινε από πέρσι υπάρχει πλεόνασμα εμπειρίας (Ρόβας, Τάτος, Ντούνης, Τσουμάνης). Ακόμη και οι πιο νεαροί σε ηλικία Ανάκογλου, Διούδης και Ιντζίδης έχουν σημαντικές παραστάσεις από την μεγάλη κατηγορία.

Υπάρχουν παράλληλα και παίκτες με φιλοδοξία να ταυτίσουν το όνομά τους με την επανεκκίνηση του Αρη (Καπνίδης, Αναγνωστόπουλος, Νλουντούλου, Παυλίδης, Βουτσιάς) παίρνοντας ο καθένας το ρόλο που του αναλογεί στην ομάδα.

Με 3-4 ακόμη κινήσεις που αναμένονται ο Άρης ξεκινάει το δίχως άλλο με ένα ρόστερ που –ήταν ούτως ή άλλως- αλλά τώρα ακόμη παραπάνω, υποχρεωμένο να οδηγήσει την κούρσα στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League. Να ξεκαθαρίσει στους υπόλοιπους ότι η μια από τις δυο θέσεις είναι… καπαρωμένη και κοινώς… ψάξτε για τον δεύτερο. Είναι πάντα σημαντικό και το μήνυμα που στέλνεις στους επίδοξους μνηστήρες της ανόδου. Τόσο καιρό που ο Θόδωρος Καρυπίδης καθυστερούσε να… βγει στην αγορά και να κινηθεί, αναθάρρησαν αυτοί που εποφθαλμιούν τις δυο προνομιούχες θέσεις. Τώρα λογικά θα είναι πιο συγκρατημένοι…

Ο Νίκος Αναστόπουλος που τις προηγούμενες μέρες είχε μια κάποια συστολή για το ρόστερ, σιγά-σιγά αρχίζει να αισθάνεται πιο άνετα. Θα μπορεί από σήμερα να αρχίσει να δουλεύει με πιο γεμάτο ρόστερ στο Καρπενήσι και παρότι η φιλοσοφία του είναι συμπυκνωμένη στη φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» εννοώντας δηλαδή ότι σημασία έχει η νίκη και όχι το θέαμα, με το ρόστερ που παραλαμβάνει, έχει την ευχέρεια να προσφέρει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Κοινώς μαζί με τις νίκες να παρουσιάζει στον διψασμένο κόσμο και λίγη… μπαλίτσα. Ειδικά αν έρθει και ο… ζογκλέρ Σικαμπάλα.

ΥΓ. Είναι ολίγον unfair για τους υπόλοιπους να καταπίνουν τα χιλιόμετρα στο Καρπενήσι και ο Ραούλ Μπράβο να παρατείνει την άδειά του στην Μαδρίτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x